Глътка въздух за Моуриньо – Рома размаза Каляри като гост
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ромелу Лукаку заби 2 гола при успеха на "вълците" в Сардиния

Рома записа категоричен успех над Каляри с 4:1 като гост в среща от 8-ия кръг на Серия А. Така тимът на Жозе Моуриньо записа трета поредна победа във всички турнири и Специалния затвърди поста си на “Стадио Олимпико”.

Ромелу Лукаку реализира 2 гола за победата на “Сардиния Арена”, а едно попадение добавиха Хусем Ауар и Андреа Белоти, докато Нейтън Нандес вкара почетния гол за домакините. Тимът на Жозе Моуриньо вече е на 10-о място с 11 точки, докато сардинци, са последни в класирането с 2 точки.

Тимът на Рома доминираше в срещата от началото. “Вълците” поведоха в резултата в 19-ата минута, когато Леонардо Спинацола намери Хусем Ауар и бившия халф на Лион вкара с прецизен удар за 0:1.

Около 120 секунди по-късно Ромелу Лукаку се възползва от добро подаване на Рик Карсдопр и удвои аванса на гостите – 0;2. Попадението бе преразгледано с ВАР, но нямаше причина, поради която да бъде отменено.

Работа за ВАР имаше и в началото на втората част. Белоти вкара във вратата на Каляри, но голът бе отменен заради засада, вдигната от страничния съдия. Системата за видео повторения обаче се намеси и всичко в атаката бе редочн, така че голът бе зачетен.

В 59-ата минута Ромелу Лукаку наниса 4-ти гол за Рома и второто си попадение в срещата. Белгиецът получи пас от паредес и с прецизен удар вкара за 0:4.

Отборът на Каляри получи право да изпълни дузпа в края на срещата за игра с ръка на Браян Кристанте. Нейтън Нандес вкара от бялата точка, за да оформи крайния резултат 1:4.