google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вицепрезидентът и генерален мениджър на Монако – Олег Петров, коментира отстраняването на крилото Желсон Мартинш в мача от 22-ия кръг на френската Лига 1 с Ним.

„Поведението на Желсон не може нито да бъде прието, нито простено. Той ще бъде наказан от името на клуба, аз вече съм го информирал по този въпрос. Мартинш лично се извини на съдията, а след това и в социалните мрежи. Желсон знае, че е направил нещо неприемливо. Знам, че тази седмица се оказа трудна за него, но това по никакъв начин не оправдава действията му. Ще се погрижа това да не се повтаря “, заяви Олег Петров.

Какво ще се случи с Мартинш ?

Крилото на Монако – Желсон Мартинш , може да остане задълго дисквалифициран заради инцидента с главния рефер на мача с Ним, от 22-ия кръг на първенството на Франция, съобщава Get French Football News.

Според регламентите на лигата, 24-годишния играч на „монегаските“ може да бъде отстранен от мачовете за период 6 месеца. Окончателното решение за наказанието ще бъде взето утре – сряда, 5 февруари, когато се очаква да бъде проведено заседанието на дисциплинарната комисия от Лига 1.

Припомняме, че Мартинш допусна конфликт с рефера Майкъл Лесаж, който даде червен картон на Тиемуе Бакайоко. Заради проявата на агресия португалецът също беше отстранен от терена. След това крилото втори път се приближи до съдията и го бутна. Така, оставен на терена с по-малко играчи, Монако загуби от Ним с резултат 1:3.