Летящ старт на Италия на Евро 2020 – Турция бе разгромена в Рим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Началото на Евро 2020 е поставено, италианците ще се опитат да стартират с победа у дома

Италия спечели с класическия резултат 3:0 срещу Турция в първия мач на Евро 2020 на “Стадио Олимпико”. Тимът на Роберто Манчини имаше надмощие през целия мач, като до почивката пропусна да вкара няколко попадения. През втората част обаче нещата си дойдоха на мястото и Скуадрата стигна до три попадения. В 53-ата минута Мерих Демирал си отбеляза автогол, а в 66-ата Чиро Имобиле удвои аванса на Скуадрата. Третото попадение за “Адзурите” бе дело на Инсиние в 79-ата минута.

По този начин Италия оглави класирането в група А на Евро 2020 с 3 точки, докато Турция е на последното място. Утре от 16:00 часа е другият двубой в групата между Уелс и Швейцария.

Първият шанс за гол в мача бе в 3-ата минута, когато Берарди комбинира с Чиро Имобиле и нападателят на Лацио стреля покрай вратата на съперника от добра позиция. Тимът на Роберто Манчини имаше превес в началото на двубоя и срещата се водеше в половината на Турция.

В 21-вата минута Италия бе много близо до откриването на резултата. Чиро Имобиле отправи майсторски удар към вратата на Угурджан Чакър, но вратарят се намеси невероятно и изби в корнер. Веднага след това Киелини стреля с глава след изпълнението на ъгловия удар и отново стражът на Турция направи страхотно спасяване.

В 33-ата минута Имобиле отправи удар с глава, но опитът му не бе достатъчно добър. Малко по-късно Чакър спаси без проблеми удар на Инсиние. В края на полувремето италианците имаха сериозни претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Челик след центриране на Спинацола, но главният рефер подмина ситуацията, като стори същото и при още една подобна ситуация по-рано през първата част.

Осем минути след началото на втората част Италия откри резултата. Берарди центрира в наказателното поле и Мерих Демирал си отбеляза нелеп автогол, след като с гърди отклони топката в собствената си врата.

В 66-ата минута Италия сложи точка на спора. Доменико Берарди затрудни максимално защитата и вратаря на турците, като все пак топката не влезе във вратата, но тя попадна в Чиро Имобиле, който от близо се разписа за 2:0 в полза на “адзурите”.

В 79-ата минута вратарят на Турция допусна груба грешка, след като подари топката на съперников футболист. Играчите на Италия разиграха помежду си и топката стигна до Лоренцо Инсиние, който с прецизен удар се разписа за 3:0.

В заключителните минути Турция имаше шанс за почетно попадение, но Бурак Йълмаз пропусна да порази вратата на Донарума.

Стартови състави:

Турция: Угурджан Чакър – Зеки Челик, Мерих Демирал, Чаглар Союнчу, Окай Йокушлу, Озан Туфан, Кенан Караман, Хакан Чалханоглу, Юсуф Йазъджъ, Умут Мераш, Бурак Йълмаз /к/:

Италия: Джанлуиджи Донарума – Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи, Алесандро Флоренци, Мануел Локатели, Жоржиньо, Леонардо Спинацола, Лоренцо Инсиние, Доменико Берарди, Николо Барела, Чиро Имобиле.