Добави коментар
Интер Маями получи суровата санкция заради нередности при привличането на френския халф Блес Матюиди

Американският клуб Интер Маями, който е собственост на бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид Дейвид Бекъм, беше глобен от Мейджър Лийг ъф Сокър (МЛС) заради нарушения на регламента при трансфера на халфа Блес Матюиди.

Глобиха клуба на Бекъм с... 2 милиона долара! 2

 

Размерът на санкцията е рекорден и безпрецедентен по мащаби – 2 милиона долара!

Разследващите са установили, че клубът на Бекъм е нарушил правилото за „ключови играчи“ („designated players“) с привличането на Матюиди.

Тъмнокожият полузащитник е получил по-висока заплата, с което е станал четвърти „ключов играч“ на тима, докато наредбата допуска максимум трима за всеки клуб.  Любопитно е да се допълни, че това правило беше въведено през 2007 година, когато Дейвид Бекъм подписа с Лос Анджелис Галакси.

Интер Маями беше признат за виновен и за това, че не е обявил параметрите за споразуменията за заплатите на трима футболисти – Леандро Гонсалес Пирес, Николас Фигал и Хулиан Каранса. Матюиди беше закупен миналия август от италианския гранд Ювентус.

Клубът на Бекъм обясни, че е използвал финанси за разпределение, за да подпише с него, но Лигата отсъди, че е трябвало да бъде вписан като играч с квота.

Екс-спортният директор на Маями Пол МакДоно, който се раздели с тима през декември, пък бе санкциониран от Лигата за сезон 2022.

МЛС допълни, че сумата, която Интер Маями може да даде за играчи през 2022 и 2023 е редуцирана с повече от 2 милиона долара.

Добави коментар
Гласувай: