Гочето: Преди бяхме футболна сила, сега се плашим от всеки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Футболистите ни притежават някаква класа, но са сковани и не показват нищо. Излизат на терена и автоматично предоставят инициативата на другия отбор"

Родните футболни национали са показали повече от скромна игра в контролата с Катар, загубена с 1:2 от “лъвовете”, смята Георги Василев. Треньорът отчита, че “трикольорите” нямат достатъчно самочувствие и се плашим от всеки. “България някак логично загуби с 1:2 от Катар. Националите нямат достатъчно самочувствие и това е лошото. Навремето бяхме футболна сила, всички се съобразяваха с нас. Сега не плашим никого, а се плашим от всеки. Пред нас са страни, които не могат да ни стъпят на традициите, историята и резултатите”, казва Гочето пред “Тема Спорт”.

“Представянето срещу Катар бе повече от скромно, при това в двубой, в който няма напрежение. Няма психологически натиск от класиране, но пак нищо. Трябваше да играем с много повече настроение и по-голямо самочувствие. Футболистите ни притежават някаква класа, но са сковани и не показват нищо. Излизат на терена и автоматично предоставят инициативата на другия отбор. През второто полувреме заиграха по-агресивно, изравниха, но пак се отпуснаха. И това срещу съперник, който трябва да се учи от нас, но вместо това ни надиграва”, допълва Василев.

“Яд ме е, че нямаме дори претенции, не успяваме да заявим такива. Затова и не можем да си покажем възможностите срещу по-скромни противници. Явно нищо не е останало от това, че преди време сме били сила. От какво се притесняват сега, от стари резултати ли? Имаше такива турнета и преди време, но в тях не губехме от отбори като Бразилия, сега треперим от Катар – това е лошото. Все ми се иска това да не са ни възможностите. Хайде, вече не сме такива да плашим съперниците, но поне играчите да направят така, че да заслужат малко респект. Сега и това не правят.”.

“Учудвам се, че Филип Кръстев не е в състава. Той е узрял и много добър футболист, въпреки че е на 20. И демонстрира самочувствие – дано имаме повече такива играчи. Действа нахакано, има интелект, който показва в играта. Предстои мач с Хърватска. Съперник, завършил на второ място на последното световно първенство. Очаквам той да е по-различен и най-накрая да демонстрираме самочувствие. Все пак срещу силните се надъхваш допълнително. Дори малко да направим, да е като хората”, изрази надежди Василев.

Снимка: Спортал