google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Настоящият Европейски шампион по класическа борба Едмон Назарян е поредният спортист, който няма възможността да тренира пълноценно в условията на световната пандемия от Коронавирус. По тази причина фокусът на младия атлет в момента е насочен изцяло върху уроците. 18-годишният син на великия Армен Назарян тренира у дома и учи. Това сподели татко му, който следи внимателно развитието на младия талант.

“Вкъщи е, има училище всеки ден и матури. Искаме на първо време да завърши като отличник и след това да започне подготовка с нас за догодина. Еди става сутринта и прави упражнения, с Гриша (брат му) са почти в категория и се борят. Добре е, че си имам партньори у дома. Давам им задачи и упражнения, а те изпълняват. Двамата са млади момчета, имат енергия и им се тренира.
Еди получи една година, за да заякне още повече. През това време той ще води подготовка. За тази година за него имаше предвидени европейско и световно първенство за младежи, и ако не може да се бори на тях, той ще чака турнирите догодина. Най-вероятно ще се подготвя с Иво Ангелов (60 кг) и ще се борят заедно. Така хем той ще заякне, хем ще помогне и на Иво. Може да качи и до 67 кг, все още не знаем.”

Пред Българската телеграфна агенция националният селекционер на отбора по класическа борба уточни, че всички национали се подготвят индивидуално по домовете си, а  след като условията позволяват и карантината се преустанови тимът най-вероятно ще се подготвя на базата в Тетевен. Назарян допълни, че друг наш национален борец в класическия стил – Айк Мнацаканян, който имаше контузия на ръката вече е възстановен и тренира по индивидуална програма.