Големият Арнд Пайфер обяви край на бляскавата си кариера
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германецът се оттегля с три олимпийски медала и 17 отличия от световни първенства

Олимпийският шампион в спринта в биатлона от Игрите през 2018 година – Арнд Пайфер, обяви днес, че слага край на бляскавата си кариера.

“Днес искам да обявя края на кариерата ми в биатлона,” заяви навършващият 34 години тази седмица германец. “Както можете да си представите, след толкова дълго време това не е лесно решение, но за себе си реших, че краят на този сезон е идеалното време да се оттегля от спорта.”

Пайфер, който бе част от щафетата на Германия, спечелила сребърен и бронзов медал от Олимпийските игри в Сочи през 2014-а и в Пьончан четири години по-късно, може да се похвали с визитка, включваща пет златни, шест сребърни и шест бронзови отличия от световни първенства.

“Тази зима все още можех да се радвам на някои добри състезания и успехи,” коментора той. “Беше страхотно да се чувствам отново конкурентноспособен.

“През последните 13 години бях част от германския национален отбор, преживявайки много емоционални моменти, от сладки успехи до горчиви поражения. Спортът ме оформи като личност и не искам да пропускам този опит, който ми беше отсъдено да получа.”

Съобщението на Пайфер накара международната федерация по биатлон (IBU) да публикува пост, в който отдаде дължимото на големия шампион.