Голмайстор номер 1 в историята на Наполи напуска клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дрис Мертенс си тръгва от Неапол

Белгийският нападател на Наполи – Дрис Мертенс, напуска клуба. Това обяви президента на неаполитанци Аурелио Де Лаурентис. Така голмайстор номер 1 в историята на Наполи си тръгва от “Стадио Диего Армандо Марадона”. Де Лаурентис посочи като причина за напускането на Мертенс неговите финансови изисквания.

35-годишният нападател ще си тръгне от Наполи като свободен агент след 9 години и 148 гола в 397 двубоя за неаполитанци. През 2020 г. Мертенс отбеляза 122-ия си гол за клуба, изпреварвайки Марек Хамшик като най-ддобрия голмайстор на Наполи за всички времена.

“Усещам любовта му към клуба, но също така никога не бива да забравям, че футболът е не само страст, но и индустрия. За съжаление, понякога трябва да противопоставя на това, което феновете искат. Когато някой фен ме пита защо не задържах Мертенс, мога само да му отговоря, че Дрис ни се самопредложи за още една година, защото знае, че е на 35 и след това ще спре с футбола. Щом той постави въпроса за парите, тогава трябваше да кажа “не”. Ако трябва да плащам непропорционална заплата на Мертенс, това би отнело част от парите от бюджета ни за следващата кампания, когато ще се нуждаем от тях, за да привлечем по-млади футболисти.

Дали това означава, че вече сме се сбогували с Мертенс? Да. Аз му предложих годишна брутна заплата от 4 млн. евро, която той не пожела да приеме. Затова му заявих: “Благодаря много на теб, сина ти Чиро и съпругата ти за всичко, което си направил тук, и за изключителните ти голове, но не можем да надхвърлим възможностите си. Нужно е да имам пари, за да купувам млади футболисти, които да играят за Наполи в следващите години. Когато подменихме по-старите играчи, за да вземем тези като Мертенс и Кулибали, феновете имаха съмнения, но след време те се превърнаха в шампиони тук”, сподели Де Лаурентис пред Radio Kiss Kiss.