Боруков след силния старт:"Ще се раздавам максимално за Етър" 1
4 0

Етър се закотви на дъното на класирането в Първа лига, но в последните мачове един играч прикова вниманието върху себе си – нападателят Преслав Боруков.

След четири години в Англия, 20-годишният таран бе принуден да се завърна в България, тъй като плановете му за кариера в Шефийлд Уензди бяха осуетени от кризата с коронавируса.

Съвсем наскоро Боруков подписа за един сезон с Етър, като не се нуждаеше от време за аклиматизация, за да реализира първите си голове за Болярите – той бе точен както в гостуването на Левски, така и в домакинския сблъсък с Локомотив (Пловдив).

“В индивидуален план последните два мача за мен бяха позитивни,” коментира Боруков пред БНР. “Лошото е, че с Етър нямаме точка и се опитваме да се измъкнем от ситуацията. Имаме проблеми с липсата на основни футболисти.

“В деня на мача с Локомотив се събирахме, а преди това и не тренирахме. На Герена се представихме добре. Бяхме равностойни на Левски до 80 минути. Имахме наши шансове. Накрая ни вкараха гол от фаул. Не се израдвах за попадението, което отбелязах, защото бях 10 години на Герена.

“Отчасти съм юноша на Левски, отчасти на Шефийлд Уензди. Нещата с Ковид – 19 объркаха доста неща. Имаше разминавания, имаше проблеми с пандемията. Имаше 14 дни карантина, после отпадаше. Бях пред подписване в Гърция, но там условията не ме устройваха.

“Имах контакт с Етър, с Петко Петков, който е старши треньор и подписах договор до следващото лято. Мисля за доброто представяне на Етър. Ще се раздавам максимално за Етър, за да спасим тима от изпадане. Традциите тук са отлични, има куп причини, които не зависят от нас и бяха против нас.”