Голмайсторът на Левски готов за Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Петър Хубчев ще може да разчита нидерландския голмайстор Найджъл Робърта, за предстоящия мач от турнира за купата на България, срещу Лудогорец.

Робърта поднови тренировки вчера. Нападателят пропусна голяма част от зимния лагер в Сандански, а след това изигра само 11 минути на контролните мачове в Турция. Единственият му мач бе срещу националната селекция на Узбекистан до 19 години.  Хубчев остави Робърта спокойно да навакса с подготовката и не го сложи в групата за мачовете с ЦСКА и Черно Море. От тази седмица, голаджията тренира на пълни обороти, което означава, че ще бъде готов за сблъсъка от четвъртфиналната фаза за Купата. Дербито е на 5-ти март, четвъртък, от 19:00 часа на „Георги Аспарухов“.

22-годишния нападател се разписа 8 пъти за 13-те си мача с фланелката на „сините“ през пролетния полусезон и се превърна в основното оръжие за атаката на Петър Хубчев.

Има вероятност нидерландецът да играе и в неделното „столично“ дерби срещу Славия. По-вероятно е треньорът да го запази за много по-важният мач за купата, с оглед голямото изоставане на Левски в първенството. За мача срещу „белите“, Хубчев няма да може да разчита на трима защитници – Холмар Ейолфсон, Янис Каргас и Иван Горанов. Тримата изтърпяват различни наказания. Ейолфсон и Каргас получиха петия си жълт картон, а националът Горанов бе изгонен срещу Черно море.

Под въпрос, за най-старото столично дерби, са и капитанът Живко Миланов, Фелипе Нашименто и Станислав Иванов. Иванов дори отпадна от групата на националния отбор за контролата с Беларус. От тримата, с най-голям шанс да се появи на терена е Живко Миланов.