Добави коментар
БФС взима мерки след слабите игри на националния ни отбор

Временният селекционер на българския национален отбор по футбол – Георги Иванов, обяви, че в представителния ни отбор ще има радикални промени. Гонзо съобщи в интервю за Гонг, че в отбора ще бъдат викани и ще играят само футболисти, които редовно участват за клубните си отбори.

„Отчитам грешки в селектирането на играчите – всички сме наясно, че България не разполага с голям избор от качествени футболисти, но в отбора трябва да се викат само и единствено тези с игрова практика и във форма. Оттук насетне играчите, които не играят в клубовете си, няма да бъдат взимани в националния тим, независимо от имената им“, завяи Гонзо.

Георги Иванов разкри също, че тази година футболният ни съюз прави промяна в наредбата за първенствата и турнирите – налагат се правила за задължително участие на млади играчи във Втора и Трета лига. В третото ни ниво трима футболисти до 23 г. трябва да задължително трябва да стартират като титуляр и да останат до края на мача.

Също така професионалните ни клубове ще имат втори отбори в Трета лига, където ще могат да се състезават професионални футболисти до 21 години.

Относно новия треньор на националния отбор Гонзо заяви, че се изисква време да бъде избран подходящ човек.

Добави коментар
Гласувай:
3.7/5 - 16 гласували