Кръстаич: Българският футбол скоро може да го няма
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Пишете каквото си искате, ако продължавате така, скоро няма да ви има", заяви треньорът на България

Селекционерът на България Младен Кръстаич си вкара голям автогол с изказване преди контролата с Албания, че българският футбол скоро може да го няма.

“Въпросът за проблемите на българския футбол е много добър, но според мен това не е точният момент да отговарям на него. Ако отговоря, ще изглежда като оправдание от моя страна и каквото и да кажа, някой може да го изтълкува като оправдание. Сърбия и Хърватия ги сравнете с България – вижте колко чужденци играят там и колко в българския шампионат. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Аз се чувствам като българин. Трябва да се грижим за своите деца. И не би трябвало аз да уреждам български паспорти за български деца. Ако тази тенденция продължи, вас скоро няма да ви има. Може да пишете каквото искате, но това е истината, а тя понякога боли”, каза Кръстаич.

Президентът на БПФЛ – Атанас Караиванов, веднага реагира на коментара на Кръстаич и поиска моменталното му отстрянване от поста.

“Колко чужденци ще играят в отборите на ЦСКА, Левски, Лудогорец или Ботев Враца е не възможно да се решава от човек, който през последните месеци с всеки мач ни убеждаваше, че не разбира нищо от футбол. Националният ни отбор никога не е играл толкова слабо и объркано, изборът на титулярен състав, тактика и смени никога не са били толкова пародийни“, заяви Атанас Караиванов.

“Като президент на БПФЛ очаквам реакция на Борислав Михайлов и ИК на Българския футболен съюз и освобождаването на Кръстаич, каквото е и желанието на цялата футболна общественост у нас и феновете на футбола“, казва същи Атанас Караиванов.