Австрия надви Азербайджан и се класира за Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Марсел Забицер донесе победата на австрийците в Баку

Австрия спечели гостуването си на Азербайджан с резултат 1:0 на Националния стадион в Баку. Единственото попадение вкара халфът Марсел Забицер през второто полувреме.

Тази победа класира Австрия на Евро 2024. Отборът събра 16 точки в група F и вече е на 10 пункта пред третия Швеция, който до края на квалификационната кампания има да изиграе три мача.

Австрия влезе като фаворит в мача и оправда ролята си с по-добра игра по време на срещата. През първото полувреме гостите пропуснаха няколко шанса да открият резултата и на почивката резултатът бе 0:0.

Три минути след началото на втората част Марсел Забицер отбеляза попадение от дузпа за Австрия и гостите поведоха.

Малко след това Кристоф Баумгартнер пропусна добър шанс за втори гол за австрийския отбор. В следващите минути играта бе равностойна без много положения пред двете врати.

В добавеното време Торал Байрамов не успя да реализира изгодна възможност за Азербайджан. В 94-ата минута гостите останаха с 10 души, след като Гуидо Бургщалер бе изгонен с втори жълт картон.

Азербайджан обаче нямаше време за натиск над съперника и в крайна сметка загуби срещата. Домакините останаха с 4 точки в актива си на 4-ото място в класирането.