Байерн Мюнхен следи украински национал от Жирона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварският клуб с интерес към Виктор Циганков

Жирона е приятната изненада от началото на сезон 2023/24 в испанската Ла Лига, като след първите 9 кръга оборът от Каталуния е на второ място във временното класиране с две точки изоставане от Реал Мадрид. Един от играчите, които правят много добро впечатление на “Естадио Монтиливи”, е Виктор Циганков. Украинският атакуващ халф има 1 гол и 1 асистенция в 8 срещи през кампанията.

Доброто представяне на украинския национал прикова интереса на Байерн Мюнхен. Скаутите на баварския гранд следят изкъсо представянето на футболиста, пише вестник „Bild“. Тимът от “Алианц Арена” обмисля да привлече Циганков през следващото лято.

В баварския клуб има притеснения, че някого измежду Лерой Сане и Серж Гнабри може да напусне клуба след края на текущия сезон. Германският шампион иска Циганков да бъде техен заместник, като и сумата по негов евентуален трансфер няма да е висока.

Очаква се Жирона да поиска 30 млн. евро за украинеца, който бе привлечен в тима през януари 2023 г. за скромните 5 млн. евро от Динамо Киев.