Челси може да намали цената на Лукаку, за да го продаде на Рома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси е готов да "клекне" и да продаде белгийския нападател за по-малко пари

Според информация от Calciomercatoweb, английският гранд Челси би бил готов да намали исканата цена за Ромелу Лукаку, за да направи негов постоянен трансфер по-достъпен за отбора на Рома.

Таранът Лукаку направи превъзходен старт на кариерата си в Серия А след трансфера си под наем от клуба от Западен Лондон през лятото, отбелязвайки седем гола в първите си осем мача за Рома във всички състезания. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Интер премина в Рома през последните дни от летния трансферен прозорец. Също така имаше дълга трансферна сага, която развали напълно отношенията на Лукаку с Интер.

Отборът на Жозе Моуриньо може да се опита да подпише с 30-годишния нападател за постоянно през 2024 г. И те вече полагат основите за този трансфер. След като Интер Милано и Ювентус затръшнаха вратите си за Лукаку след хаоса около предложения му трансфер това лято и желанието на играча да остане в Италия, Рома има значително предимство в преговорите си за трансфер с Челси, който отчаяно иска да продаде белгиеца.

30-годишният футболист има още три години от договора си с Челси, а Фабрицио Романо наскоро съобщи, че ще струва на Рома около 37 милиона паунда, ако искат да го вземат за постоянно следващото лято. Изглежда обаче, че те може да намалят цената, за да улеснят сделката за Рома.