Готви се голямо орязване на заплатите в Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Предстои голямо рязане на заплатите в Левски, за да се закрепи финансово клубът, съобщават колегите от Блиц. Сигурни източници твъдят, че намаляването на месечните възнаграждения в Левски ще бъде с 50%.

Както е известно, един от най-обичаните отбори в България остана без собственик, спонсор, а отделно пандемията Covid-19 и липсата на мачове допълнително утежни обстановката на „Герена“. Феновете на “сините” не спират да подпомагат отбора, но новото ръководство на клуба ще намали драстично заплатите с цел да спаси Левски.

Клубът се раздели с няколко чужденци, но това не е достатъчно и е нужно да се прибегне до намаляване на заплатите. Огромна сума взима халфът Симеон Славчев, на който се плащат по 22 000 евро на месец, което е висока сума дори за средноевропейските отбори.

В същото време бранителят Живко Миланов, който е доказвал многократно, че обича клуба и оставя сърцето си на терена, взима повече от два пъти по-малко. Същото се отнася и за Станислав Костов, чийто заплата е с повече от 60% по малка от тази на Славчев.  В следващите месеци ще си проличи дали хората, които остават в Левски, ще подпишат новите предложения за договори, или ще се опитват да намерят начин да си тръгнат.

Междувременно стана ясно, че благодарение на дарението на депутата Делян Пеевски от 500 000 лева, играчите са получили по една заплата. По този начин беше изключена напълно възможността футболистите да разтрогнат договорите си по вина на клуба.