Грандове от Висшата лига ще се борят за нападател на Аякс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Брайън Броби е трансферна цел на Арсенал и Манчестър Юнайтед

Два от големите отбори в Англия – Манчестър Юнайтед и Арсенал, проявяват интерес към нападателя на Аякс – Брайън Броби, информира медията Daily Mirror.

Треньорът на “червените дяволи” Ерик тен Хаг даде шанс на 18-годишния Броби и той направи дебют за първия отбор на Аякс през 2020 г. Нападателят реализира 6 гола в 19 мача през този сезон, преди да се присъедини към РБ Лайпциг през следващото лято.

Нидерландският национал изкара само една кампания в клуба от Бундеслигата, преди да се завърне в Аякс, и има 31 попадения на сметката си за година и половина.

Манчестър Юнайтед се нуждае от нови хора в предни позиции. Антони Марсиал не е опция и Тен Хаг не смята да разчита на него, докато Антони разочарова. Джейдън Санчо бе пратен под наем в Дортмунд, а Расмус Хьойлунд все още не може да се адаптира към играта в Премиър Лийг.

Ман Юнайтед обаче ще срещне конкуренция от Арсенал за подписа на Броби. Тимът на Микел Артета почти сигурно няма да може да привлече основната си цел Айвън Тони и Броби е вариант за подсилване на нападението през януари.