Григор Димитров излиза срещу Руусувуори за нова победа във Вашингтон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът се изправя срещу Емил Руусувуори в мач от третия кръг на турнира Сити Оупън

Григор Димитров ще се изправи срещу Емил Руусувуори в мач от 3-ия кръг на турнира Сити Оупън във Вашингтон. Двамата ще открият програмата в четвъртия ден на турнира, като мачът е от 19:00 ч. на централния корт. Григор ще се изправи за трети път в кариерата си срещу този съперник и ще се опита отново да го победи. Последният път, когато се срещнаха, Григор Димитров спечели с 6-2 6-4 в първия кръг на турнира Куинс в Лондон през юни 2023 г. Три седмици преди това Гришо срази финландеца с 3:0 сета на Ролан Гарос.

Най-добрият български тенисист достигна до 3-ия кръг във Вашингтон след победа над Макензи Макдоналд със 7-6 6 6-2. По време на мача Димитров отбеляза 67 точки срещу 52 на съперника. Григор беше доста агресивен, за да реализира 32 уинъра. При сервисите Димитров успя да вкара 2 аса и допусна само 2 двойни грешки. Григор Димитров беше доста ефективен на сервис, като спечели 86% (32/37) от първия си сервис и 60% (12/20) при разиграни точки на втори сервис. Това беше основната причина да не допусна нито един пробив по време на мача и ще се стреми да поддържа нивото и срещу Руусувуори.

55-ият в света Емил Руусувуори до 3-ия кръг, след като победи Констант Лестиен с 6-4 6-4 и Йошихито Нишиока с 6-7 5 6-4 6-2. По време на мача си с Нишиока от втория кръг, Руусувуори записа 95 точки срещу 78 на Нишиока. Финландецът беше изключително агресивен, за да направи 41 уинъра. Като цяло Емил Руусувуори беше изключително ефективен на сервис, за да спечели 79% (41/52) от своя първи сервис.

Григор влиза като фаворит в двубоя и се очаква да постигне победа. Най-добрият резултат на българина за настоящата година е достигането до финала в Женева. Гришо има общ баланс от 26-13 победи и загуби през 2023 г., като статистиката му е 5-4 на твърди кортове.