Григор: Очаквам с нетърпение следващия кръг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жалко за Буста, но бих отдал заслуженото и на себе си, защото запазих концентрация, първите сетове на такива турнири са много важни"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остана доволен от представянето си в мача срещу Пабло Кареньо Буста. Хасковлията спечели с 6:0 първия сет, а в началото на втория сет испанецът се отказа заради травма. Срещата продължи 38 минути.

“Чувствах се чудесно, още от началото разбрах, че той има някакъв проблем. Жалко за него. Бих отдал заслуженото и на себе си, защото запазих концентрация, първите сетове на такива турнири са много важни. Успях и да спестя доста енергия. За първи път играя през деня тази година. Опитвам се да се наслаждавам на всяка минута”, заяви Григор след мача.

“Може би ще се върна на корта за 30-40 минути, по начина, по който ме гледа треньорът ми, това е сигурно. Шегата настрана, ще премина през обичайните процедури. Очаквам с нетърпение следващия кръг. Винаги се радвам, когато печеля мачове тук, но този път е по-специално”, добави българинът.

Съперник на българина в осминафиналната фаза ще бъде победителят от мача Ник Кириос – Доминик Тийм.