google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Парти от предната седмица в Белград е най-вероятното място, където Григор Димитров е прихванал COVID-19. Снощи стана ясно, че най-добрият български тенисист е поредната жертва на коронавируса и в момента стои изолиран в Монако.

След приключването на първия демо турнир от веригата „Адриа Къп“ в столицата на Сърбия, главният организатор на събитието Новак Джокович заведе всички играчи на парти в един от клубовете, намиращ се на понтон на река Сева. Гвоздеят на програмата пък бил хита „Бела Чао“, когато Гришо бил понесен на ръце, защото стоял малко по в страни и не се забавлявал с останалите играчи.

Веднага, след края на турнира, Григор и треньорът му Крис Гро отпътуваха с кола към Хасково. Тогава вече е било ясно, че българинът е контактувал със заразения от коронавирус баскетболист Никола Янкович. Не е ясно, дали нашето момче се е подложило на тест. В родния му град Гришо проведе открита тренировка, на която се снима с много деца, говори пред медиите, а за финал посети кмета на града Станислав Дечев.

След това Димитров и Гро заминаха за Задар със частен полет. Там звездите от тенис турнира участвах в демонстративен баскетболен мач помежду си в четвъртък. На следващия ден взеха участие и в мини тенис турнир с деца от града, преди да станат част от тегленето на жребия за турнира. Димитров отпадна още в първия кръг, след като отстъпи с 1:4, 1:4 от Борна Чорич. Няма информации, по време на срещата, Гришо да и изпитвал някой от симптомите на вируса.

Веднага след мача, екипът на Димитров е взел решение, че е най-добре да се приберат в Монако, съобщава вестник „Стандарт“. Иначе е трябвало да останат под карантина в Задар за минимум 14 дни. Заради новините за заболяването на Гришо, финалът на турнира, който трябваше да се проведе тази вечер, е отложен. В спор за титлата трябваше да излязат Новак Джокович и Андрей Рубльов.

Още от днес започва тестване на всички хора, който са влизали в контакт с Гришо, като се започне от Белград, през Хасково, та чак до Задар. Към Новак Джокович вече се излива вълна от критики, заради липсата на физическа дистанция, по време на двата демонстративни турнира.