Гриша Ганчев в Тетевен, изгледа българо-кубинска тренировка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Представителите на Острова на свободата очаровани от условията в старопланинската база

Най-крупният меценат в българския спорт – Гриша Ганчев, посети Тетевен, където представителният ни тим в класичесическия стил провежда съвместен тренировъчен лагер с борците на Куба.

Предвождани от олимпйското величие Армен Назарян, нашите състезатели се готвят заедно със спортистите от Острова на свободата, които пък ще тренират в Стара планина в продължение на един месец.

Гриша Ганчев в Тетевен, изгледа българо-кубинска тренировка 1

Членът на управителния съвет на българската федерация по борба Гриша Ганчев беше уверен от кубинците в отличните условия за подготовка и възстановяване, които се предоставят в базата в Тетевен.

Нещо повече, латиноамериканците, които ще се готвят у нас до 2 юли, са отклонили предложение да се преместят в Самоков.

Куба е шлагерът в съвременната световна класическа борба. Сънародниците на Фидел Кастро са единствените, които съумяха да спечелят пълен комлект квоти за Олимпийските игри в Токио и ще бъдат представени в японската столица от шест борци.

Гриша Ганчев в Тетевен, изгледа българо-кубинска тренировка 2

Сред най-изявените им състезатели, подготвящи се в Тетевен, e мечтаещият за историческа четвърта олимпийска титла ветеран Михайн Нунес Лопес.

Близо двуметровият исполин, който през август ще навърши 39 години, спечели златен медал в категория до 120 кг на Игрите в Пекин и Лондон, както и при 130-килограмовите на Олимпиадата в Рио преди пет години. Той пристигна у нас с трима спаринг партньори.

В Тетевен усилена подготовка води и олимпийският първенец в категория до 59 килограма от Рио’2016 – Исмаил Бореро.

Заедно с асовете на Куба тренират и всички водещи състезатели от българския национален състав, включително спечелилите квоти за Игрите в Токио Кирил Милов и Айк Мнацаканян.

Под вещия поглед на Назарян-старши се готви и европейският шампион за миналата година Едмонд Назарян.

Снимки: БФ Борба