google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Искам да се наложа в Бундеслигата и да изиграя много мачове", заяви Илия Груев-младши

Илия Груев е един от най-добрите български полузащитници в момента, макар и да не бе част от националния отбор в мачовете от Лигата на нациите. Младият халф разкри пред вестник “Билд”, че неговият баща Илия Груев-старши е бил с важна роля за подписването на нов договор с Вердер.

“Баща ми знае как мисля. Той бе изцяло наясно със ситуацията. Попитах го за съвет и тенденцията при него бе ясна: Вердер. Агентът ми преговаряше и с други клубове. На първо място в главата ми обаче бе Вердер. Това е моят тим. След 8 г. в него смятам, че мога да го кажа”, сподели Груев.

“Вярвам, че това е истинското начало за мен. Имам амбиции. Искам да се наложа в Бундеслигата и да изиграя много мачове. Ще имам възможност да играя срещу някои от най-добрите футболисти в света. Оптимист съм, че мога да надградя представянето си от миналия сезон”, заяви на пресконференция по повод новия договор Груев, който според медиите в Германия е до лятото на 2025 г.

“Надявам се през септември да бъде в състава на България”, сподели халфът.

През изминалия сезон Груев записа 26 мача във Втора Бундеслига, като вкара 1 гол. Имаше информации, че добрите му игри са довели до интерес от нидерландския гранд Аякс.