Групите за Мондиал 2026 ще са на регионален принцип, обеща Инфантино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За нас е важно да създадем добра среда, за да бъдат отборите и феновете поставени в най-добрите възможни условия"

Груповата фаза на следващото Световното първенство през 2026 година, което ще се проведе на територията на цели три държави в Северна Америка – САЩ, Канада и Мексико, ще бъдат на регионален принцип, за да бъдат избегнати дългите пътувания, разкри президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Това ще бъде първият Мондиал, който се организира в три различни страни, и първият, който ще приеме 48 отбора, като досега броят им бе 32.

“Логистиката ще бъде предизвикателство”, призна Инфантино, който бе в Лос Анджелис, за да представи официалното лого. “Големите дистанции, часовите разлики, климатичните различия също – височината на Мексико, морското равнище на другите страни”, коментира той.

“За нас е важно да създадем добра среда, за да бъдат отборите и феновете поставени в най-добрите възможни условия”, коментира още шефът на световния футбол.

“Това означава, че не трябва да се пътува дълго – поне в началото. Ще създадем групи, където ще бъдат базирани отбори според жребия”, обеща Инфантино.

“Това беше голямото предимство на Световното първенство в Катар, където всеки играч бе час след мача в леглото си. През 2026 ще има пътуване, но ние ще координираме това и ще създадем най-доброто за отборите”, обеща президентът.