google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Главният треньор на Манчестър Сити Жозеп Гуардиола подчерта, че не се опитва да обиди феновете на “гражданите”, когато се оплака от ниската посещаемост на „Етихад“,  в мача на ФА Къп срещу Фулъм (4:0).

„Първо, искам да кажа, че разбирам всичко. Никога не съм имал намерение да обиждам феновете. Те са част от нас. От момента на пристигането ми, до последния ми ден в отбора, ще работя за възможно най-добрата ни игра. А също така и много ми ще да виждам „Етихад“ пълен по време на всяка среща.

Разбира се, че преценявам добре ситуацията. Знам, че на хората им беше трудно да присъстват на последния ни мач по финансови причини. Не е необходимо да ми обяснявате това, защото аз самият съм го преживял, когато бях дете и живеех с мама и татко. Знам много добре какво е.

Когато дойдох тук, разбрах колко са важни лигата и Купата – по-важни от Шампионската лига. Грешката ми беше да мисля, че в неделя стадионът ще бъде пълен. Разбира се, хората имат правото сами да решат как ще гледат мача.

Хубаво е, когато феновете са с нас. Знам, че може да им е трудно и затова винаги съм им благодарен за подкрепата им ”, цитира Гуардиола Sky Sports.

Припомняме, испанецът беше изненадан от празните места на стадиона миналия уикенд и изрази надежда, че ще види стадиона препълнен за мача за Купата на лигата с Манчестър Юнайтед. В отговор феновете го обвиниха, че е загубил връзка с реалността и вероятно е забравил, че феновете му са най-обикновени хора от работническата класа, които не разполагат с много пари.