Гюндоган: Мога да допринеса с опит, винаги давам най-доброто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Очаквам с нетърпение страхотен сезон и първия мач", каза халфът.

Полузащитникът Илкай Гюндоган ще бъде представен официално като ново попълнение на Барселона в утрешния ден.

Както е известно, германският национал смени клубната си принадлежност, след като преди това защитаваше цветовете на Манчестър Сити.

„Много съм щастлив, че най-накрая съм в Барселона и се присъединявам към отбора. Очаквам с нетърпение страхотен сезон и първия мач. Мечта е да бъда в Барса. Спомням си, когато бях дете и видях Барса на Рийкард и Пеп. Аз съм фен на тима и винаги съм ги следил отблизо всеки сезон. Много съм щастлив и горд, че съм част от този отбор“, каза Гюндоган на летище Ел Прат.

„Очаквам добър футбол. Мисля, че има много потенциал в отбора с много млади играчи и мисля, че с моя опит мога да им помогна да достигнат следващото си ниво. Базата е там, потенциалът е налице, така че остава само да го докажа този сезон, затова дойдох и затова ще положа усилия и отдаденост, за да мога да му се насладя”, обясни той.

„Както казах, мисля, че мога да допринеса с много опит, но очевидно има страхотно качество в халфовата линия на Барса. Мога да се адаптирам към различни роли: по-отбранителна и по-нападателна. Аз съм играч, който обича да притежава топката, което според мен е нещо много важно за футболист на Барса, поради стила на игра на отбора. Освен това винаги давам най-доброто от себе си, за да помогна на отбора колкото е възможно повече, защото в крайна сметка индивидуалностите могат да помогнат, но това, което има значение, е отборът”, коментира Гюндоган.