google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дагестанският герой за пореден път показа някои от липсващите в съвременния свят ценности

Дагестанският боец Хабиб Нурмагомедов удостовери нагледно, че наистина се е разправил безпощадно с американеца Джъстин Гейджи, излизайки на октагон с фрактури на стъпалото.

Орела сложи край на кариерата си, след като в събота вечер направи успешна трета защита на титлата си в лека категория в двубой, след който той получи куп признания, като сред онези, които изразиха възхищението си бяха президентът на Русия Владимир Путин и вицепрезидентът на United World Wrestling (UWW) и президент на руската федерация по борба Михаил Мамиашвили.

Още след боя с Гейджи, приключил във втория рунд, президентът на UFC Дейна Уайт обяви за травмата на 32-годишния Хабиб, но руският шампион така и не разкри нищо по въпроса, демонстрирайки за пореден път ценности, които все повече липсват в наши дни.

“Слушай, човече, ние сме големи късметлии, че изобщо имахме възможност да го видим да се бие тази вечер след това, през което премина той,” разкри Уайт пред репортери веднага след боя. “Преди три седмици той беше в болница, след като счупи два от пръстите на крака си и кост на стъпалото.

“Това е един от най-коравите мъже в света, той е боец номер 1 на планетата!”

По време на дуела с американеца можеше само да се забележи, че пръстът с фрактурата е прикрепен с превръзка със средния пръст, ограничавайки възможността за получаване на нова травма.

Нурмагомедов който е етнически авар, стана първият мюсюлмански боец с UFC титла. Хабиб е тренирал самбо, джудо и борба, като именно на тепиха придобива основните умения, които го превръщат в непобедим войн в октагона.

Не е тайна, че още на 9-годишна възраст в тренировките на Хабиб е включено и преборване с мечка…

Едва дни след последния си триумф на октагона, Хабиб, който направи професионален дебют в ММА през септември 2008 година, направи достояние две снимки, удостоверяващи фрактурите.

Великият боец, който някога бе смятан за един от най-талантливите борци на Дагестан, публикува в профила си в Instagram две фотографии – от 7 и 8 октомври.

Хабиб показа снимката на счупената кост на стъпалото си 1

Хабиб показа снимката на счупената кост на стъпалото си 2