Вицепрезидентът на UWW: “Светът на борбата се гордее с Хабиб”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мамиашвили почете и бащата на дагестанския боец, който беше негов треньор

Вицепрезидентът на United World Wrestling (UWW) и президент на руската федерация по борба Михаил Мамиашвили се обърна със специално обръщение към Хабиб Нурмагомедов, който сложи край на кариерата си, след като в събота вечер направи успешна трета защита на титлата си в лека категория.

Руският ММА шампион триумфира, след като приложи хватка “триъгълник” с която задуши американеца Джъстин Гейджи във втория рунд и избухна в сълзи в средата на октагона.

Дагестанският боец посвети победата на баща си Абдулманап, който почина тази година, след като се зарази от коронавируса.

Вицепрезидентът на UWW: "Светът на борбата се гордее с Хабиб" 1

“Целият свят на борбата се гордее с Хабиб Нурмагомедов,” започна обръщението си Мамиашвили, който е една от най-изявените фигури в световната борба в последно време.

“Той проведе последната си битка в октагона много достойно и произнесе думи, които няма как да не докоснат всеки един от нас.”

Мамиашвили, който е от грузински произход, е един от най-успешните състезатели в историята на съветската борба. Той е олимпийски шампион в класическия стил от Игрите в Сеул през 1988 година, а освен това е трикратен световен и трикратен европейски първенец.

“От името на Руската федерация по борба, от името на всички борци, треньори, поздравявам нашия шампион за поредното изключително постижение,” продължи Мамиашвили.

“Хабиб е много интелигентен човек и аз съм убеден, че той ще намери реализация в живота и след края на кариерата си. А като спортист, повярвайте ми, той вече е доказал всичко на всички по света.”

Мамиашвили не пропусна да почете и бащата на Хабиб – Абдулманап Нурмагомедов, който беше и негов треньор.

“Всички познавахме великия треньор – баща му – Абдулманап, и споделяме болката от загубата с Хабиб. Светла памет на Абдулманап Нурмагомедов!,” завършва Мамиашвили.

Днес стана ясно, че Президентът на Русия Владимир Путин е поканил в Кремъл Хабиб, който тази вечер ще бъде посрещнат като национален герой в родния Дагестан.

Вицепрезидентът на UWW: "Светът на борбата се гордее с Хабиб" 2