Хъдълстоун не успя да влезе във финала на многобоя
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нашият представител в спортната гиманстика получи ниски оценки на повечето уреди

Българският представител в олимпийския турнир по спортна гимнастика – Дейвид Хъдълстоун, отпадна в квалификациите за многобоя, след като не успя да влезе в топ 24 още преди да са завършили всички състезатели.

Хъдълстоун записа резултат от 74,265 точки и не успя да влезе сред Топ 24 в надпреварата в Токио.

Българският гимнастик получи най-висока оценка на прескок – 14,000. В другите уреди обаче Хъдълстоун не успя да се доближи до най-добрите си представяния. Особено неудачна бе изявата му на кон с гривни – Дейвид падна от уреда и получи скромните 11,000.

Той допусна сериозна грешка и в съчетанието си на успоредка и трябваше да се задоволи с оценка 13,166 точки. На висилка Хъдълстоун получи 11,466, на земя – 12,433 точки, а на халки – 12,200.

Българският състезател обаче прие слабото си представяне без излишни емоции.

“Самото състезание прочете така, както пожелах,” заяви той пред БНТ. “Подготовката беше добре. Не мога да кажа, че съм недоволен. Това ми е първа Олимпиада. Щастлив съм, че съм тук. Това е първа крачка за мен към върха.

“Физическото ми състояние не е добре. Говоря за травмата в крака. Контузията ме накара да се плаша от приземяванията, прескоците. Психически ме натовари, но ми амбицира да дам всичко от себе си.

“Следващата ми цел е следващата Олимпиада. Има много състезания дотогава. Мога да кача много ниво, защото съм млад и мога да съм сред топ гимнастиците в света.”