Халф на Байерн Мюнхен се доближава до сензационен транфер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Леон Горецка може да се озове във Висшата лига

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Леон Горецка може да напусне клуба през летния трансферен прозорец и да се присъедини към Манчестър Юнайтед, твърди Sky Sports Germany.Според информацията “червените дяволи” за момента само проучват възможностите около тази сделка и не са направили официално предложение към Байерн.

Приоритет на Манчестър Юнайтед в момента е трансферът на Расмус Хьойлунд. Датчанинът вчера подписа своя договор и трябва да бъде представен на феновете официално утре преди контролата с Ланс. След това бордът на “червените дяволи” ще съсредоточи усилията си върху привличането на нов полузащитник.

За момента обаче кандидат номер 1 за тази позиция в списъка на Тен Хаг е Софиан Амрабат, а не Леон Горецка. Полузащитникът на Фиорентина се познава с Тен Хаг, тъй като двамата са работили заедно в нидерландския Утрехт. Преди няколко дни мароканецът дори даде зелена светлина на преговорите с Манчестър Юнайтед.

Неговия стил на игра обаче се различава от този на Горецка. Амрабат е по-фокусиран върху защитаването, тъй като играе като опорен полузащитник или на така наречената позиция на номер 6. Горецка, от друга страна, е по-скоро “осмица”. Той обича да помага във фаза защита, но има и афинитет към атаката. В момента “червените дяволи” сякаш имат по-голяма нужда от някой с качествата на Горецка, тъй като бразилецът Каземиро се справя блестящо в ролята на дефанзивен полузащитник.

Точно затова Ерик тен Хаг трябва да изготви прецизен план за действие през следващия сезон преди да пристъпи към привличането на някой измежду Горецка и Амрабат. Той може да си позволи това забавяне, защото е бил уведомен от ръководството, че те няма да финансират сделка за нов полузащитник преди някой измежду Фред и Дони ван де Беек да напусне тима. Поради тази причина се очаква Тен Хаг да получи новия си полузащитник не по-рано от първия мач от сезона.