Тимове от Висшата лига влизат в битка за талант на ПСЖ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уго Екитике ще напусне "Парк де Пренс"

Нападателят на френския Пари Сен Жермен Уго Екитике е следен от два тима от Висшата лига, сподели “RMC Sport”. Става въпрос за Нотингам Форест и Уест Хям, които през миналия сезон се бореха да не изпаднат от елита на Англия.

Екитике пристигна с големи надежди на “Парк де Пренс” през миналото лято. За него парижани броиха 28.5 милиона евро на Реймс, което се смяташе за чудесна сделка. През миналия сезон Екитике трудно влизаше в стартовия състав на Кристоф Галтие, поради факта, че трябваше да се бори за мястото си на терена с играчи като Меси, Неймар и Мбапе. Въпреки конкуренцията обаче той получи шанс да вземе участие в 27 шампионатни срещи, в които вкара три гола и даде четири асистенции.

Тези числа обаче, както и представянето на Екитике по време на предсезонната подготовка, явно не са били достатъчни да убедят новият мениджър Луис Енрике в потенциала на младежа. Испанецът е много стриктен в изискванията си към своите играчи и за него е важно всеки един от тях да притежава нужните качества, за да се впише в схемата му на игра. 21-годишният Екитике обаче явно не отговаря на нужните изисквания, което може да доведе до негов трансфер в някой измежду Нотингам Форест и Уест Хям. За момента обаче той не е изразил предпочитанията си за следващия си отбор.