Халф на Барса шокира, избра Саудитска Арабия вместо Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кеси направи неочакван за всички ход

Полузащитникът на Барселона Франк Кеси изненада цялата футболна общност с решението си да премине в отбора от Саудитска Арабия Ал Ахли. Към него интерес проявяваха доста тимове от Висшата лига, както и италианския Ювентус. В крайна сметка обаче явно заплатата, която от Саудитска Арабия са предложили на Кеси е била водеща за неговото решение.

Според Фабрицио Романо документите между Барселона и Ал Ахли ще бъдат подписани в следващите часове. Двата тима се разбраха бързо за крайната цена на котдивоареца, която в крайна сметка ще бъде 15 милиона евро. След като всички документи бъдат подписани, Кеси ще премине през задължителните медицински прегледи, след което ще подпише новия си договор с Ал Ахли. Очаква се той да бъде с валидност от 3 години.

Ръководството на Барселона планира да прибави спечелените средства от сделката за Кеси към тези, които ще получи от продажбата на Усман Дембеле и да ги инвестира в бранителя на Манчестър Сити Жоао Кансело. Португалецът не желае да играе повече на “Етихад”, а Байерн Мюнхен, където той прекара последната половин година, не са готови да платят исканата сума за него. Така Барселона остава единствения кандидат за неговия подпис, което е голям плюс за каталунците, тъй като на тях няма да им се налага да наддават за футболиста.