Хамилтън с 90-ти полпозишън в кариерата, Мерцедес доминира в Унгария
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция в утрешното Гран При на Унгария – третият старт за сезона от Формула 1. Британецът се представи феноменално в квалификацията като спечели своя 90-и полпозишън в кариерата.

Двата болида на Мерцедес ще стартират от първа редица в състезанието, след като Валтери Ботас зае 2-рото мсято в квалификацията. Хамилтън бе значително по-бърз в днешната квалификация като остави на 0,107 секунди зад себе си своя съотборник.

Така Мерцедес продължава да доминира през този сезон, както и се очакваше. Припомняме, че пилотите на „сребърните стрели“ спечелиха първите две състезания от съкратения сезон 2020. В първата надпревара в Австрия триумфира Валтери Ботас, а през миналата седмица Хамилтън бе над всички.

На третата позиция на стартовата решетка се нареди Ланс Строл бе от отбора на Рейсинг Пойнт, който демонстрира най-сериозенпрогрес между сезоните. Четвърти остана съотборника на Строл – Серхио Перес.

Пилотите на Ферари направиха поредното си слабо представяне от началото на сезона. Себастиан Фетел и Шарл Льоклер се наредиха съответно пети и седми, следвани от Макс Верстапен и Ландо Норис. Карлос Сайнс е девети, а от десетата позиция ще стартира Пиер Гасли.

Така може да кажем, че големият фаворит в утрешното Гран при на Унгария отново е Хамилтън, като той най-вероятно ще срещне конкуренцията на Валтери Ботас в битката за победата.