Хърватия елиминира Япония след много драма и дузпи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ветрените" пак започнаха елиминациите на Мондиал като в Русия преди четири години

Хърватия е 1/4-финалист на Мондиала в Катар след като победи Япония след изпълнения на дузпи в много интригуващ мач. Редовното време и продълженията завършиха наравно 1:1, а при наказателните удари “самураите” се препънаха сериозно.

В 26-ата минута Бруно Петкович имаше отличен шанс, след като беше изведен в наказателното поле на Япония и реши да намери Перишич през човек, но пасът му беше доста лош.

Хърватите контролираха повече топката, но в края на първото полувреме Япония дочака своя момент. Две минути преди почивката след центриране на “самураите” Гвардиол изпусна Маеда при разбъркване и японецът вкара за 1:0.

Хърватите излязоха крайно мотивирани след полувремето и в 56-ата натискът им даде резултат. Топката беше центрирана в наказателното поле на Япония от Деян Ловрен, а Перишич изпревари Ито, “обръщайки” топката в обратния ъгъл за 1:1.

При ответното нападение пък Ватару Ендо стреля с парабола към хърватската врата, но Ливакович с ефектна намеса изби в корнер. В 63-ата пък Лука Модрич стреля с бомбен изстрел от воле и топката влиташе в горния ляв ъгъл на вратата, но Шуичи Гонда спаси с една ръка.

До края на редовното време и двата отбора гледаха по-скоро да не направят грешка и логично срещата влезе в продължения. В тях положенията пред японската врата определено бяха повече, макар че и “самураите” имаха своите шансове на контраатака. Въпреки това нов гол не падна и така всичко трябваше да се реши с дузпи.

При тях Япония започна с пропуск на Минамино, а Влашич вкара. След това и Митома беше спрян от Ливакович, а Брозович изведе хърватите напред с 2:0.

Асано вкара първата дузпа за Япония, а Ливая пропусна, но Юшида не успя да върне надеждите на японците с нов пропуск, след което Пашалич реши всичко с точно изпълнение.

При дузпите:
Минамино – пропуск
Влашич – гол
Митома – пропуск
Брозович – гол
Асано – гол
Ливая – пропуск
Юшида – пропуск
Пашалич – гол