Хърватия отново го направи с дузпи и изхвърли Бразилия от Катар!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След шеметни продължения, "шахматистите" отново показаха, че са майстори на 11-метровите удари

Хърватия е първият 1/2-финалист на Мондиал 2022 след като  надвиха Бразилия след изпълнения на дузпи. Редовното време приключи при 0:0, а в продълженията паднаха два гола дело на Неймар и Петкович.

При наказателните удари по-точни бяха хърватите, за които вече стана традиция да елиминират съперници с 11-метрови удари на Световни първенства.

Още след пет минути игра Бразилия имаше шанс за гол. Винисиус стреля по диагонала отляво, но прекалено слабо, за да затрудни Ливакович.

В 20-та минута отново бразилците разиграха отлично в наказателното поле на съперника, а Винисиус получи топката, след което стреля, но бранител на “ватрените” блокира удара му.

Бразилия започна с голям натиск второто полувреме. В първите минути след паузата Рафиня пусна отличен пас към Милитао, а той центрира отстро от аут линията. Току пред вратата Йошко Гвардиол засече топката към своята врата, но Ливакович отрази с крак.

Малко след това удар на Неймар беше блокиран от Ловрен, а в 55-ата Ричарлисон пусна страхотен пас в наказателното поле на “ватрените” за Неймар, който стреля с левия крак, но Ливакович се намеси отново.
Хърватия отново го направи с дузпи и изхвърли Бразилия от Катар! 1
В 66-та минута Лукас Пакета комбинира с Родриго, а халфът на Уест Хем се оказа срещу Ливакович, но прати топката в него, вместо да я пусна по земя към вратата. Десет п0-късно Ричарлисон отново изведе Неймар в наказателното поле, но за пореден път Ливакович беше непреодолим.

В 80-та минута Пакета получи добра топката на границата на наказателното поле и стреля силно по земя, но стражът на хърватите и този път беше безпогрешен.

Така срещата влезе в продължения, където хърватите започнах да се чувстват комфортно в последно време на Световни първенства. В първата част балансът на силите не се промени и Бразилия беше по-активният отбор. След 100 минути игра Родриго центрира много коварно, но Антони не успя да засече и топката излезе в аут.

Така се стигна до 105-та минута, когато Неймар показа невероятната си класа. Той първо направи двойно подаване с Родриго, след което и с Пакета, пребори се със защитникът на хърватите, заобиколи Ливакович и прати топката в мрежата за 1:0! Така лидерът на бразилците изравни легендарния Пеле по голове с екипа на националния отбор –  77.
Хърватия отново го направи с дузпи и изхвърли Бразилия от Катар! 2
След кратката почивка бразилците логично се прибраха по-близо до собствената си половина, като Тите пусна в игра и няколко дефанзивни футболисти. Златко Далич напълно противоположно включи всички по-офанзивни играчи, които имаше на пейката.

Това даде резултат в 117-та минута, когато Оршич проби отляво и пусна към Петкович около топката за дузпата, нападателят стреля, кълбото се отклони в Маркиньос и не остави шансове на Алисон да се намеси – 1:1. В 120-та Ловро Майер пробва бомбен шут от дистанция, но беше доста неточен. В последния момент от продълженията Бразилия можеше да спечели, но удар на Каземиро беше спасен от Ливакович, а след това Гвардиол изчисти.

Така се стигна до дузпите, където Влашич вкара, а Родриго пропусна първата за Бразилия. Последваха безкомпромисни изпълнения на Майер, Каземиро, Модрич, Педро и Оршич, а Маркиньос натресе лявата греда и изпрати Бразилия у дома!
Хърватия отново го направи с дузпи и изхвърли Бразилия от Катар! 3

При дузпите:
1. Влашич  – гол
1. Родриго – пропуск
2. Майер – гол
2. Каземиро – гол
3. Модрич – гол
3. Педро – гол
4. Оршич – гол
4. Маркиньос – пропуск