Хебър и Берое взеха по точка на “Васил Левски”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
И двата отбора остава в последната шестица на подреждането

Хебър и Берое завършиха наравно 1:1 в мача им от 15-ия кръг на efbet Лига.

Още в първата минута на мача Берое организира много добра атака отдясно, като Лукас Мартинс получи на десния фланг и центрира в наказателното поле, където Стив Траоре опита да овладее, но топката се озова у Божидар Пенчев, който стреля от границата на пеналтерията, но слабо.

Берое все пак откри в 7-та минута. Спас Георгиев получи отдясно и центрира в наказателното поле, където Осира Корнел игра с глава към Траоре на втора греда, който овладя и стреля с левия крак ниско по диагонала, за да матира Дебърлиев за 0:1.

Четири минути преди края на първата част Хебър се добра до равенството. Топката попадна във Венсан Марсел, който се справи с Анисе Абел и стреля силно и ниско с левия крак. Караджов спаси, но Търтов беше пръв да стигне за добавка и 1:1.

20 минути след почивката Берое вкара втори гол, когато Серкан Юсеин отне топката от Олекси Лобов в половината на Хебър и Абубакар Тунгара беше изведен сам срещу вратаря, след което отбеляза. ВАР обаче се намеси и забеляза нарушение на Юсеин срещу Лобов.

Така Хебър остава на 14-то място с 11 точки, докато Берое е 12-ти с 13 пункта.