Хебър с нов успех у дома, пропусна да разгроми Ботев Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Любослав Пенев вече е на 4-ото място в efbet Лига

Хебър Пазарджик записа минимален успех с 1:0 над Ботев Пловдив на стадион „Георги Бенковски“ в среща от петия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в двубоя вкара Ангел Бастунов в началото на второто полувреме. В заключителните минути Джеймс Ето’о от гостите бе изгонен след втори жълт картон.

Първото полувреме на на стадион „Георги Бенковски“ бе равностойно и ще се запомни със ситуация в 30-ата минута. Тогава Мартин Секулич пропусна да даде аванс на “канарчетата”, след като не успя да вкара от дузпа. Вратарят на домакините Матвей Игонен спаси неговия шут. Секунди след това се стигна до напрежение между футблистите на двата тима, като се заформи меле, а то доведе до няколко жълти картона, а човек от щаба на Хебър получи червен картон.

Второто полувреме започна по страхотен начин за футболистите на Любослав Пенев. В 48-ата минута Ангел Бастунов откри резултата. Той получи добър пас от Георги Николов и преодоля вратаря Ханкич – 1:0.

В средата на полувремето Ангел Бастунов пропусна да вкара втория си гол в мача. Малко след това Ханкич спаси опаен шут на Кабов. В 74-ата минута Георги Вълчев бе разочарован от вратаря на гостите.

В 83-ата минута Джеймс Ето’о фаулира Карлос Охене и реагира остро срещу взетото решение от рефера Георги Давидов и му бе показан втори жълт картон, като така гостите останаха с човек повече.

В края на двубоя Георги Вълчев и Хидайет Ханкич получиха жълти картони, след като влезнаха в конфликт.

Хебър запази аванса си до края на срещата и събра актив от 8 точки, с което се изкачи на 4-ото място във временното класиране.