Хебър удари Славия с гол от дузпа в последните секунди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белите" останаха на предпоследното 15-то място в класирането

Хебър Пазарджик победи Славия с 1:0 на стадион “Георги Бенковски” в среща от 14-ия кръг в efbet Лига. Двата тима създадоха по няколко добри голови положения, като единственото попадение падна чак в 98-ата минута от дузпа и бе дело на Георги Вълчев.

Домакините от Хебър вече са 8-и в класирането, след като изместиха Берое и Крумовград. Славия пък остана на предпоследното 15-то място в класирането с актив от 8 пункта – на два зад 14-ия Ботев Враца.

През първото полувреме играта бе равностойна, като в началните минути Иван Минчев от гистите и Олексей Збун от домакините направиха пропуски.

В 29-ата минута Хебър имаше добър шанс за попадение. Ангел Бастунов подаде към Стиилян Тисовски, който не успя да вкара от чиста позиция. Малко след това Галин Иванов стреля точно, но без да затрудни сериозно стража на домакините.

В началните минути на второто полувреме Стефан Цонков бе близо до откриващо попадение за Хебър. В 61-вата минута Мартин Сораков пропусна изгоден шанс за “белите”.

В 82-рата минута вратарят на домакините се намеси добре при удар на Мартин Сораков. Вратарят на Хебър продължи с добрите си изяви и малко след това отново предотврати опасна ситуация.

В 93-ата минута Хебър получи дузпа след игра с ръка на Емил Мартинов. Георги Вълчев стреля от 11-метровия наказателен удар, но Георги Петков го спаси. Опитният страж влезе секунди преди дузпата, заменяйки Ники Кръстев. ВАР обаче се намеси и видя нарушение на правилата от Петков. Така дузпата бе пребита и Георги Вълчев този път прати топката в мрежата – 1:0.

Хебър регистрира пета победа за сезона, докато за Славия това бе девета загуба в Първа лига. “Белите” имат само два успеха във вече 13 изиграни двубоя в първенството.