Хебър устиска равенството срещу ЦСКА-София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Любослав Пенев записа равенство срещу бившия си тим с горда и подредена игра

Хебър Пазарджик и ЦСКА-София завършиха при нулево реми на стадион „Георги Бенковски“ в мач от първия кръг на efbet Лига. Дебют за “червените” направиха новите в нападение Матиас Фаетон и Майъл Естрада, които започнаха престоя си на “Българска армия” от пейката и влязоха на терена след почивката, а Сайни Санянг започна от първата минута. За Хебър дебют в елита на България направи синът на Любослав Пенев – Никълъс Пенев.

Началните минути бяха очаквано по-силни за гостите от София, а в 22-рата минута именно ЦСКА-София стигна до първо чисто голово положение в срещата. Сайни Санянг отляво проби, след което пусна към Хайнц, а той стреля от движение по земя, но бе блокиран от Жоао Сеско.

ЦСКА-София позатегна обръча пред вратата на пазарджиклии и четири минути по-късно Асен Дончев също направи хубав пробив отдясно и отправи балонно центриране към Марк-Емилио Папазов, който отправи удар с глава, но Дебърлиев отказа бившия си съотборник със страхотна изява с дясната ръка. С това и свършиха интересните ситуации за първото полувреме.

В началото на втората част се появи в игра Матиас Фаетон, който направи дебют с екипа на ЦСКА-София. В 67-ата минута дебют направи и Майъл Естрада, който смени Марк-Емилио Папазов. Саша Илич смени още двама футболисти в същата минута, добавяйки Мено Кох и Станислав Шопов на местата на Християн Петров и Джонатан Линдсет.

Десет минути след това Майкъл Естрада гърдира добре топката, намери Фаетон, който нанесе удар, който бе спасен от вездесъщия Петър Дебърлиев.

До края на срещата не видяхме особени положения, а Хебър се отбраняваше достойно и заслужи точката си срещу вицешампионите от предното първенство ЦСКА-София.