Херо:”Хората казват, че Берое играе по-силно от тима през 1986-а”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Наставникът на силно стартиралия Берое Димитър Димитров сподели, че ентусиазмът сред феновете на старозагорци е придобил внушителни размери в последните седмици.

Бившият селекционер на националния тим не скри задоволството си, че някои от привържениците на заралии изразили мнение, че днешният Берое се представял по-силно дори от предвождания от Евгени Янчовски шампионския тим на отбора в средата на 80-те години на миналия век

През сезон 1985/1986 година Гордостта на Стара Загора се окичва със златните медали в шампионата, оставяйки зад себе си Ботев (Пловдив) – тогава носещ името Тракия, и Славия. Грандовете ЦСКА и Левски, които тогава се подвизават с имената Средец и Витоша остават съответно 4-и и 5-и.

“Играта ни се нрави на голяма част от нашите фенове,” коментира Херо. “Имах среши в Стара Загора и хората са радостни от нашето представяне. Някои дори твърдят, че отборът играе по-силно от шампионския състав през 1986 година…

„Може би моделът срещу Ботев (Bраца) – 6:0, искам да виждам често. Имаме качествата, но ни трябва постоянството, физически отборът е подготвен перфектно.

“За да не бъда голословен, когато направихме функционалните изследвания, виждайки резултатите от тях, докторът е казал, че не си спомня толкова подготвен отбор, колкото е Берое.”

Димитров даде и малко повече подробности за травмираните играчи.

„Ради Апостолов не е с най-тежката контузия,” успокои Херо. “Предната кръстна връзка не е скъсана, а страничната и части от задна кръстна. При Лебон е мускулна травма.

“Той не е тренирал и играл от февруари. Перниш имаше проблеми с дисковата херния. Той ходи в Павел Баня на процедури. Сега започна да тренира, но кога ще бъде готов, не мога да кажа – зависи от него.”

Димитров коментира и жребия на българските отбори в Лига Европа, изразявайки съжаление, че неговият Берое не се изправя срещу Тотнъм

„Мисля, че ние можехме да се представим достойно в европейските турнири. Като жребий ЦСКА постигна много удобен такъв. Като игра, качество, мисля, че има още много какво да се желае.

“Не трябва да се притесняват от БАТЕ Борисов, защото те не са този отбор, който беше последните години. Съжалявам, че Берое не играе с Тотнъм, но това са фактите сега. Локо (Пд) има шанс, само ако англичаните ги подценят.”