Херта може да бъде пратен в четвъртото ниво на германския футбол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Берлинчани е възможно да загубят лиценза си

Черни облаци са надвиснали над един от емблематичните германски клубове Херта Берлин. Отборът е близо до изпадане от Бундеслигата, но по-лошата новина е, че може да загуби лиценза си.

Според германските медии отборът от столицата може да бъде изхвърлен до 4-то ниво на германския футбол. От Херта уверяват, че новият им спонсор “777 Partners” трябва да реши финансовите им проблеми, но пък около партньорството между клуба и американската компания има проблем. Сътрудничеството може да нарушава правилото 50 1, което управлява влиянието на спонсорите в германския професионален футбол. Ако Херта не получи 100 млн. евро от “777 Partners”, то няма да може да си осигури лиценз за следващия сезон.

„Ние сме в постоянен контакт с Германската футболна лига относно лицензионния процес и партньорството с нашия инвеститор „777 Partners“. И двете теми трябва да бъдат обсъдени и изяснени и да бъдат изпълнени всички законови изисквания, особено правилото 50 1. Няма да коментираме повече ситуацията около процеса и спекулациите, появили се в медиите“, е съобщението на берлинския тим.

След 31 изиграни кръга, Херта е на последното място в класирането на Бундеслигата с 25 точки – на три от зоната на баража за оцеляване.