Хески: Коутиньо ще бъде посрещнат с отворени обятия в Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият нападател на Ливърпул Емил Хески смята, че на „Анфийлд“ трябва да обмислят завръщането на Филипе Коутиньо, като в редиците на “червените” има нужда от повече креативност. Феновете на Ливърпул биха посрещнали Коутиньо обратно в клуба с отворени обятия, ямта Емил Хески, като бразилският плеймейкър все още се смята за “магьосник”, въпреки трудния за него период след трансфера в Барселона.

Коутиньо преследваше мечтата си, напускайки “Анфийлд” в посока Каталуния, но тя бързо се превърна в кошмар – с дългосрочен наем в Байерн Мюнхен, той е зачеркнат от тима на Барселона. Сега се обсъжда нова смяна на клуба за 28-годишния футболист, като Висшата лига се смята за най-вероятната му дестинация. Множество отбори в Англия имат интерес към бразилеца, който изкара страхотен петгодишен период на „Анфийлд“.

Емил Хески смята, че Коутиньо все още би могъл да предложи много на Ливърпул в ролята на типичен №10, като бразилецът имаше 54 гола и 45 асистенции за червените, преди да напусне в посока Барселона.

“Това, което направи, когато беше в Ливърпул, беше феноменално”, каза бившият нападател на “червените” Хески пред Sky Sports. „Той е феноменален играч и всичко добро, което Ливърпул направи по това време, бе свързано с него.

„Така че мисля, че той ще бъде посрещнат обратно с отворени обятия в Ливърпул и феновете абсолютно биха се радвали да го видят обратно – но ти връщаш ли същия този играч”, споделя Хески.

“Като цяло всеки един фен на Ливърпул би се радвал да си върнат Коутиньо – онзи магьосник, който играеше в полузащитата им.”

Хески добави: “Когато погледнете Филипе Коутиньо, много от добрите неща за Ливърпул се свързваха с него. Той беше основният играч в отбора и се чувстваше по този начин. Когато той отиде в Барселона, където имаш Лионел Меси и тогава ставаш с по-малка роля, това може да нарани малко самочувствието ти, особено когато идваш от отбор, в който си бил основният играч”, казва още Хески.