Хетафе нанесе първа загуба на Барселона за новия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хетафе надви Барселона в оспорван мач на "Колизеум Алфонсо Перес" с попадение на Хайме Мата от дузпа

Хетафе победи Барселона с 1:0 в двубой от 6-ия кръг на испанската Ла Лига. Единственото попадение в мача отбеляза Хайме Мата от дузпа през второто полувреме. Така тимът на Роналд Куман допусна първо поражение от началото на сезона в Ла Лига.

В състава на Барселона имаше доста промени за тази среща. Нападението на тима бе водено от Педри, Меси, Дембеле и Гризман. Привлеченият от Аякс защитник Сержиньо Дест пък започна на левия бек, а в защита действаха още Жерар Пике, Клеман Лангле и Серхи Роберто.

Срещата започна равностойно, а до 20-ата минута нямаше добри положения за гол. Тогава Лионел Меси показа класата си, като с фалцов удар нацели страничната греда. Девет минути по-късно аржентинската звезда центрира от фаул в наказателното поле на домакините, където Клеман Лангле засече с крак, но вратарят на домакините предотврати попадение.

В следващите минути Барса стоеше по-добре на терена, а Антоан Гризман пропусна отличен шанс за гол в 31-вата минута. Три минутки преди края на полувремето Меси стреля от пряк свободен удар, но Давид Сория не допусна изненада. Така двата отбора се прибраха на почивка на “Колизеум Алфонсо Перес” при резултат 0:0.

Десет минути след подновяването на играта Френки де Йонг фаулира футболист на Хетафе в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Зад топката застана Хайме Мата и с хлъднокръвен изстрел не остави шансове на вратаря Нето – 1:0.

В 64-ата минута Пике можеше да изравни резултата, но ударът му с глава мина над вратата. Малко след това появилият се като резерва Ансу Фати падна в наказателното поле, но главният съдия подмина ситуацията.

В 77-ата минута Барса направи добра контраатака, но в решаващият момент Ансу Фати бе спрян от бранител на Хетафе. Секунди след това Марк Кукурейя можеше да сложи точка на спора, но ударът му бе спасен от Нето.

До края на срещата Барселона така и не успя да изравни резултата. В 94-ата минута удар на Лионел Меси мина покрай десния страничен стълб на вратата на домакините.

След това поражение Барселона остана на 9-ото място в класирането на испанската Примера Дивисион с актив от 7 точки, докато Хетафе излезе на 2-рата позиция с актив от 10 пункта, като има равен брой точки с временния лидер Реал Мадрид.