Хитът Кариана се върна на върха след победа в Перник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Кариана (Ерден) се завърна на върха на подреждането във Втора лига, след като спечели гостуването на Миньор (Перник) с 1:0.

Тимът на Веселин Великов оглави класирането с 22 точки. Със същия актив втори е Локомотив (София), който вчера надигра Пирин (Благоевград) с 3:1, а на трета позиция е вторият тим на Лудогорец с 18.

Автор на единственото попадение в мача стана Владислав Цеков четвърт час след началото на второто полувреме.

Двубоят беше повторен треньорски дебют в Миньор за Христо Янев, но дори рокадата не бе в състояние да спре негатовната серия на Чуковете. Перничани записаха  шеста поредна загуба във всички турнири.

“Мисля, че бяхме пълни господари на терена, изпуснахме шест или седем положения,” заяви Великов след шестата поредна победа на неговия тим. “Надиграхме тотално Миньор и заслужено победихме.”

“Срещнахме добре подготен отбор,” коментира Янев, който се завърна за втори път на кормилото на Миньор. “Щастлив съм, че мога да работя отново там, където започна моята треньорска кариера.”

В следващия кръг, който ще се играе след паузата заради мачовете на националните отбори, Кариана приема Добруджа, а Миньор ще гостува на Пирин (Благоевград).