Холанд: Левандовски е номер 1, след него са Меси и Бензема
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако трябва да кажа каква е целта ми през 2022 година, това е да нямам травми. Пожелавам си го за цялата си кариера"

Голмайсторът на Борусия Дормтунд Ерлинг Холанд сподели в интервю за „Скай Спортс“ кой е най-добрият в света за изминалата 2021-ва. Звездата на „жълто-черните“ направи своя избор за Топ 3, поставяйки Роберт Левандовски на върха.

“Хубав въпрос, но мисля, че е редно да поставим на първо място Левандовски. Бензема играе чудесно, но Меси също е великолепен. Те трябва да поделят второ и трето място”, заявява норвежецът пред своя сънародник Ян Ааге Фьортофт.

Младата звезда на Дортмунд бе запитан дали държи на думите си, че ръководството на клуба го притиска колкото се може по-скоро да вземе решение дали ще остане в тима и през следващия сезон.  “Мнозина коментираха темата, затова почувствах, че е време и аз да кажа нещо. Но сега не искам да говоря повече по този въпрос. Казаното е казано и гледаме напред”, отговаря Холанд. Договорът му с Борусия е до 2024 година, но очакванията са германският клуб да го продаде идното лято, за да не го изпусне като свободен агент след това.

“В какво мога да стана по-добър? Във всичко. Ако кажете, че съм добър в завършването на атаките, ще ви отговоря, че искам да се справям и по-добре. Мога да стана по-бърз и по-силен. Но най-важното е да не получавам контузии. Тогава ще играя повече мачове и ще се представям по-силно. Ако трябва да кажа каква е целта ми през 2022 година, това е да нямам травми. Пожелавам си го за цялата си кариера”, казва още норвежката сензация.

Този сезон Холанд има 16 попадения в Бундеслигата, както и 3 гола в Шампионската лига.