Холанд показа мощ, но баварският експрес превключи на 4-та и…
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Левандовски с пореден хеттрик, головата му сметка в мачове с Дортмунд набъбна на 19

Европейският клубен шампион Байерн сътвори един от своите характерни забележителени обрати и надигра храбрия Борусия Дортмунд с 4:2, независимо че горещият стрелец на Жълто-черните Ерлинг Холанд се разписа два пъти в първите девет минути.

Успехът позволи на баварците да останат начело в Бундеслигата с 55 точки, а на втора позиция с 53 остава РБ Лайпциг, който днес надигра Фрайбург с 3:0 като гост. Дортмунд е шести с 39 точки.

В стартовите единайсет на Байерн се завърна Томас Мюлер, който не бе на разположение заради заразяване с коронавирус, но началото принадлежеше на Дортмунд, като норвежката голова машина Холанд отново напомни за себе си.

Статистиците пък отбелязаха, че единственият друг тим, успявал да прониже два пъти вратата на Байерн в първите девет минути е бил Дуисбург, сторил това през 1977 година.

Тогава обаче на сцената се появи полският маестро Роберт Левандовски, който изнесе поредната си голова лекция и след негов хеттрик (единия гол бе реализиран от дузпа) и попадение на Леон Горецка, поредният феноменален обрат беше факт – 4:2.

Лева пък стана счупи още един рекорд – той вече има на сметката си 19 гола в 14 мача срещу Дортмунд – нещо, непостигано от друг играч.