Храбър Миньор матира Локо (София) с гол на Будинов в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Столичните "железничари" допуснаха първи гол през пролетния полусезон

Появилият се в игра в средата на второто полувреме Мирослав Будинов се разписа в 86-ата минута, за да осигури сладка победа с 1:0 над устремилия се към Първа лига Локомотив (София) в интригуващ дуел от 22-ия кръг на втория ешелон.

Това бе и първият гол, който столичните “железничари” допускат през пролетния полусезон. Чуковете пък изнесоха поредното си солидно представяне в дефанзивен план и записаха трета поредна чиста мрежа.

Победа в Перник щеше да изпрати Локомотив отново на върха, като сега преднината на “червено-черните” пред третия Септември (Своге) е само четири точки.

Таблицата се оглавява от Пирин с 45 точки, а Локомотив е втори с 42. На трета позиция е Спортист (Своге) с 38. Перничани, записали трета поредна победа с 1:0, натрупаха 24 точки и се изкачиха в Топ 10.

Храбър Миньор матира Локо (София) с гол на Будинов в края 1

 

Действията на двата тима бяха затруднени от тежкия терен, въпреки че домакините се бяха постарали да го изчистят възможно най-добре от падналия сняг.

Гостите бяха най-близо до гола няколко минути преди края на първата част, когато Педро Ферари намери непокрития в наказателното поле Светослав Диков, ала снажният нападател стреля в аут.

След почивката пък Мики Орачев шутира на сантиметри до страничния стълб на вратата на домакините, пазена от Даниел Леонтиев, а халфът на Миньор Борис Галчев прати топката на сантимери над напречната греда от пряк свободен удар.

Малко след средата на втората част наставникът на Чуковете Христо Янев предприе серия от смени, с които умело успя да минимизира потенциалните рискове.

Когато пък изглеждаше, че срещата ще завърши без победител, миньорци сътвориха чудесна атака, с която простреляха Божидар Митрев.

Калоян Йосифов триково изведе Галчев по десния фланг, той настигна топката на самата аут-линия, пласира изкушаващо центриране към Будинов, който с отиграване от въздуха не остави шансове за опитния вратар – 1:0.

“Получи си един доста стойностен мач,” заяви след края на мача героят Будинов. “Играхме като равен с равен с Локомотив, като на моменти дори ги превъзхождахме.

“Радвах се, че успях реализирам и да донеса трите точки, но не е важно кой ще вкара. Важно е отборът да побеждава!”