Христо Маринов вече е член на Изпълкома на БОК
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Миналия месец световният и европейски шампион беше преизбран за председател на българската федерация по борба

Председателят на българската федерация по борба – Христо Маринов, беше избран за член на Изпълнителния комитет на Българския олимпийски комитет (БОК).

Световният шампион от първенството в Москва през 2010 година наследява легендарния Валентин Йорданов, който през 2017 година взе решение да се оттегли от председателския пост в родната централа.

В началото на миналия месец Маринов бе преизбран за президент на федерацията на провелото се Общо събрание в зала “Диана”.

На Общото събрание на БОК, провело се днес в НСА, световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова беше преизбрана за председател, започвайки своя пети мандат.

Дългогодишният генерален секретар на централата Белчо Горанов също запази поста си.

Преди началото на събранието пък президентът на българската федерация по тенис и вицепрезидент на БОК Стефан Цветков обяви, че се оттегля от ръководството на олимпийското движение у нас.

В новоизбраната управа на БОК влязоха петима заместник председатели – проф. Николай Изов, Красимир Инински, Христо Стоичков, Атанас Фурнаджиев и Цеко Минев.

Членове на изпълнителното бюро освен Маринов станаха: Атанас Търев, Стефан Китов, Мария Гроздева, Христо Марков, Здравка Йорданова, Пламен Кръстев, Румен Стоилов, Георги Глушков, Екатерина Дафовска, Красимир Дунев, Евгения Раданова, Любомир Ганев, Ваня Гешева и Тодор Гергов.

Специален гост на събранието беше членът на Изпълкома на МОК – Ненад Лалович, който оглавява и световната федерация по борба – United World Wrestling (UWW). Той отправи и приветствие към присъстващите.

С едноминутно мълчание беше почетена паметта на изтъкнатия спортен деец и ръководител Цено Ценов.

Утре в столичната “Арена Армеец” започва олимпийската квалификация по борба, която е и последна възможност за спечелване на квоти за Игрите в Токио.