Хумелс и Вицел на линия за “Дер Класикер”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Двама от най-опитните играчи в състава на Борусия (Дортмунд) – Матс Хумелс и Аксел Вицел са напълно възстановени и ще бъдат на разположение за най-големия мач в немската футбол – дербито с Байерн Мюнхен. Мачът е утре от 19:30 и открива 28-мия кръг на Бундеслигата.

“Жълто-черните” се надяват да скъсят дистанцията от баварския колос и да се намесят още по решително в борбата за “Сребърната салатиера”. В момента разликата е четири пункта.

Аут за отбора от област Рус са Марко Ройс и бранителя Дан Аксел Загаду. Вероятно и двамата няма да се възстановят до края на първенството.

” Трябва да изчакаме още време, за да може да сме напълно сигурни, но в момента можем да кажем, че на 99.9 % Матс ще бъде в групата за мача. Вицел тренира от вчера на пълни обороти и днес направи втора тренировка, така че и той ще е на линия” – коментира наставникът на Борусия Люсиен Фавър.

Френският специалист мисли, че отборът му е доста по-силен, сравнен с този от есента. През зимния трансферен прозорец Борусия привлече Емре Джан и младата супер сензация Ерлинг Халанд.