И Белтраме го каза:”В България се залага на физиката”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианският халф Стефано Белтраме стана вторият играч на ЦСКА София, който тази седмица сподели, може би изненадващо за мнозина, че в българското първенство се залага много повече на физиката, отколкото в някои първенства в западна Европа.

Вчера подобно изказване пред конгоанско издание направи и левият бранител на Червените Брадли Мазику.

“В сравнение с Нидерландия и Италия тук се играе по-физически футбол, но съм доволен от избора си,” коментира 27-годишният Белтраме пред популярния “Ла Стампа”.

“Щастлив съм, че имам договор с клуба за още една година и ще дам всичко от себе си да оползотворя този шанс”.

Белтраме, който акостира на “Българска армия” преди година, пристигайки от втория тим на Ювентус, разказа също за обстановката в отбора и целите пред ЦСКА София.

“Класирахме се на второ място в първенството и това ни дава право на участие в предварителните кръгове на Лига Европа. Всички в клуба са много щастливи и сме готови за това предизвикателство.

“Имахме кратка почивка, което ми позволи да се върна за малко в Кандело. Сега се готвим за новото първенство. Вече изиграхме първата си контрола срещу втородивизионния Пирин.

“Шампионатът стартира на 7 август и трябва да сме готови дотогава. Бързо свикнах с отбора и спечелих доверието на треньорите.”

Белтраме се изказа ласкаво и за новия наставник на тима Стамен Белчев.

“В отбора дойдоха няколко нови момчета. Треньорът също се смени малко преди края на шампионата и на негово място дойде Стамен Белчев, който ми се струва доста подготвен. Той обича бързата игра по земя и залага много на дисциплината.

“Тази визия за футбола се доближава много до моята лична. Трудно е да се подготвяш в тази извънредна обстановка и краката тежат в първите дни. Аз съм зареден с положителна енергия и искам да бъда основен играч още от самото начало. Освен това има и мачове в Европа – това е черешката на тортата”