И Белтраме го каза:”В България се залага на физиката”

И Белтраме го каза:"В България се залага на физиката" 1
0 0

Италианският халф Стефано Белтраме стана вторият играч на ЦСКА София, който тази седмица сподели, може би изненадващо за мнозина, че в българското първенство се залага много повече на физиката, отколкото в някои първенства в западна Европа.

Вчера подобно изказване пред конгоанско издание направи и левият бранител на Червените Брадли Мазику.

“В сравнение с Нидерландия и Италия тук се играе по-физически футбол, но съм доволен от избора си,” коментира 27-годишният Белтраме пред популярния “Ла Стампа”.

“Щастлив съм, че имам договор с клуба за още една година и ще дам всичко от себе си да оползотворя този шанс”.

Белтраме, който акостира на “Българска армия” преди година, пристигайки от втория тим на Ювентус, разказа също за обстановката в отбора и целите пред ЦСКА София.

“Класирахме се на второ място в първенството и това ни дава право на участие в предварителните кръгове на Лига Европа. Всички в клуба са много щастливи и сме готови за това предизвикателство.

“Имахме кратка почивка, което ми позволи да се върна за малко в Кандело. Сега се готвим за новото първенство. Вече изиграхме първата си контрола срещу втородивизионния Пирин.

“Шампионатът стартира на 7 август и трябва да сме готови дотогава. Бързо свикнах с отбора и спечелих доверието на треньорите.”

Белтраме се изказа ласкаво и за новия наставник на тима Стамен Белчев.

“В отбора дойдоха няколко нови момчета. Треньорът също се смени малко преди края на шампионата и на негово място дойде Стамен Белчев, който ми се струва доста подготвен. Той обича бързата игра по земя и залага много на дисциплината.

“Тази визия за футбола се доближава много до моята лична. Трудно е да се подготвяш в тази извънредна обстановка и краката тежат в първите дни. Аз съм зареден с положителна енергия и искам да бъда основен играч още от самото начало. Освен това има и мачове в Европа – това е черешката на тортата”