И Кралев скочи на Дерменджиев: “Селекцията му е спорна!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спортният министър смята, че мениджърски интереси диктуват избора на играчите

Спортният министър Красен Кралев изрази крайно недоволство от представянето на българския национален тим по футбол, както и от работата на селекционера Георги Дерменджиев.

Бившият собственик на Черно море (Варна) смята, че в състава ключови решения се вземат под диктовката на различни мениджъри.

Кралев обяви, че разбиранията на треньора Дерменджиев се разминават с тази на футболната общественост.

“Футболът ни от доста време се намира в незавидно състояние,” коментира спортният министър пред bTV. “От 2004 година не само не сме се класирали за голямо първенство.

“Това е най-големият период, в който България отсъства от големи форум. Много дълъг процес, който показва, че грешките са се допускали в много дълъг период.

“Ако говорим за последната година, мисля, че това не е реалното състояние на националния отбор. Не мога да бъда доволен от Георги Дерменджиев. Селекцията му е спорна. Разбиранията му се разминават с тази на футболната общественост.

“В младежкия национален отбор има над 20 човека, които са готови за мъжкия футбол. Щом малка част от тях намират място в мъжкия отбор е показателно.

“Не съм съгласен, че резултатите отговарят на реалностите. По избора на състава се вижда, че има проблем с мениджърските интереси.”