И Кралев скочи на Дерменджиев: “Селекцията му е спорна!”

И Кралев скочи на Дерменджиев: "Селекцията му е спорна!" 1
2 0
Спортният министър смята, че мениджърски интереси диктуват избора на играчите

Спортният министър Красен Кралев изрази крайно недоволство от представянето на българския национален тим по футбол, както и от работата на селекционера Георги Дерменджиев.

Бившият собственик на Черно море (Варна) смята, че в състава ключови решения се вземат под диктовката на различни мениджъри.

Кралев обяви, че разбиранията на треньора Дерменджиев се разминават с тази на футболната общественост.

“Футболът ни от доста време се намира в незавидно състояние,” коментира спортният министър пред bTV. “От 2004 година не само не сме се класирали за голямо първенство.

“Това е най-големият период, в който България отсъства от големи форум. Много дълъг процес, който показва, че грешките са се допускали в много дълъг период.

“Ако говорим за последната година, мисля, че това не е реалното състояние на националния отбор. Не мога да бъда доволен от Георги Дерменджиев. Селекцията му е спорна. Разбиранията му се разминават с тази на футболната общественост.

“В младежкия национален отбор има над 20 човека, които са готови за мъжкия футбол. Щом малка част от тях намират място в мъжкия отбор е показателно.

“Не съм съгласен, че резултатите отговарят на реалностите. По избора на състава се вижда, че има проблем с мениджърските интереси.”